Diskuze - Výpočty

Rozbalit/sbalit

FINANČNÍ SVĚT SE ZMĚNIL – MĚNÍME SE I MY!!!

Vážení uživatelé, server iFondy.cz čekají v blízké době v souvislosti s podstatným rozšířením obsahového zaměření změny, o kterých vás budeme v předstihu a postupně informovat. Další informace zde.
Doplňte ve svých účtech prosím své aktuální kontaktní emailové adresy!!!

Navigace: HomeDiskuzeVýpočty

Diskusní fórum - Výpočty (10 příspěvků)

OdpovědětDatum: 13.12.2008 11:48 Od: Jana (japrochazka)
Titulek: Poplatky za správu
Vytvořila jsem si fiktivní portfolio. Zajímalo by mě, jak je to s poplatky za správu. Promítá se tento poplatek automaticky do kurzu fondu nebo je nutné jej dodatečně zohlednit?
Děkuji
OdpovědětDatum: 13.12.2008 19:07 Od: money maker (nepřihlášen(a))
Titulek: Re: Poplatky za správu
Ano, poplatek za správu (obhospodařování) fondu je již v jeho zveřejňovaném kurzu zahrnut. Není potřeba nic dopočítávat.
OdpovědětDatum: 10.02.2009 11:30 Od: Jirka (jsz)
Titulek: Výpočet investované částky
Mám problém z výpočtem investované částky. Vyberu si fond, automatický se mi nastaví kurz a poplatek fondu, např. 3%. Do ceny napíšu např. 10000, a když dám přepočet výsledná částka je 10300, jenže v 99% klient investuje a fond mu strhne poplatek takže investovaná částka je 9 700!!!!
OdpovědětDatum: 10.02.2009 12:06 Od: Honeš (admin)
Titulek: Re: Výpočet investované částky
Při zadávání transakce můžete jednoduše měnit všechny parametry nákupu (odkupu) a nechat si vždy "Přepočítat". Platí to i u kurzu a poplatku, které - jak píšete - se nastavují automaticky. Takže když chcete upravit "cenu", zadejte 9700 a poplatek 300 a dejte přepočítat. Výsledkem bude "konečná cena" 10000.
OdpovědětDatum: 18.09.2009 21:10 Od: Radek (maggi)
Titulek: Kurzy, přepočet měn
Dobrý den,
příklad: dne 10.09.2009 jsem nakoupil fond ING (L) Invest New Asia v kurzu 793.58 US, počet PL 0.6740, celkem tedy za 534.87 US, konečná cena byla včetně poplatku 552.06 US. Jelikož jsem ale platil v Kč, zaplatil jsem přesně 10.000Kč. Ve správě portfólia se však zobrazuje částka v Kč jen 9 677,06. Tudíž je pak výpočet zisku a ztrát velmi nepřesný. Zkoušel jsem i editaci transakce a do posledního řádku "Konečná cena" jsem zadal místo ceny 552.06 US cenu 10.000 Kč, pak mě ale aplikace zcela špatně zobrazuje poplatky v procentech i v US měně. I když je ručně přepíšu, po uložení pak v portfóliu vidím zase jiné hodnoty. Zdá se mě, že jsou buď nastaveny špatně kurzy na přepočet měn, nebo (a to spíše) ten přepočet vychází z kolonky v transakci "cena" a ne z kolonky "konečná cena".
OdpovědětDatum: 21.09.2009 09:45 Od: admin (admin)
Titulek: Re: Kurzy, přepočet měn
Dobrý den, pro přepočet měn používáme kurz ČNB, který se může lišit od kurzu používaného investiční společností. Pro výpočet zisků a ztrát pak používáme hodnotu z řádku "Celková investovaná částka". Pro zajištění správných výpočtů bych v případě investic v cizích měnách doporučoval zadávat poslední řádek ve formuláři pro editaci transakce "Celková investovaná částka" v CZK, tímto odstraníte rozdíly v měnových kurzech. V případě dalšího dotazu mne neváhejte informovat. S pozdravem Petr Rozkošný
OdpovědětDatum: 10.11.2009 18:23 Od: pavla (nepřihlášen(a))
Titulek: výpočty údajů
Ráda bych se zeptala ohledně údajů uvedených ve statistikách - z čeho jsou tyto údaje počítány (např. výkonnost) ?
OdpovědětDatum: 11.11.2009 08:50 Od: admin (admin)
Titulek: Re: výpočty údajů
Dobrý den, v záložce ?Statistiky fondů? uvedené údaje (výkonnosti) jsou počítány porovnáním aktuálního platného kurzu a kurzu platného ke zvolenému období. Např. ke dnešnímu dni jsou pro roční výkonnost brány v potaz aktuální platný kurz a kurz platný ke dni 11.11.2008, u šestiměsíční výkonnosti pak aktuální platný kurz a kurz platný k 11.5.2009 atd. S pozdravem Petr Rozkošný
OdpovědětDatum: 29.06.2010 13:31 Od: Katka (kutchee)
Titulek: výpočet investované částky
Dobrý den, v portfoliu kutchee jsem si nasimulovala pravidelné investice do smíšeného dynamického fondu ČSOB. Od března tohoto roku mi ale pravidelná investice 1000,- hází šílená mínusová čísla a nejsem schopna investici zadat. Vše zadám v pořádku, kliknu na uložit, ale v transakcích je stále starý šílený minusový výpočet. Můžete poradit?
Děkuji, Katka
OdpovědětDatum: 29.06.2010 13:59 Od: admin (admin)
Titulek: Re: výpočet investované částky
Dobrý den,

děkujeme za upozornění. Rád bych Vás touto cestou poprosil o zaslání Vašich přihlašovacích údajů na e-mail petr.rozkosny@ifondy.cz, abych mohl tento nedostatek prověřit.

Předem děkuji

S pozdravem

Petr Rozkošný
iFondy.cz

Novinky

PenizeNavic.cz pořádají roadshow investičních seminářů

07.04.2010 Netradiční formou investičních seminářů chce blíže představit nový webový projekt PenizeNavic.cz jeho provozovatel, společnost Broker Consulting. V rámci pilotní roadshow, která s...

FINANČNÍ SVĚT SE ZMĚNIL – MĚNÍME SE I MY!

24.11.2009 Vážení uživatelé iFondy.cz, váš oblíbený server čekají v blízké době v souvislosti s podstatným rozšířením obsahového zaměření změny, o kterých vás samozřejmě bude v předstihu a po...

Září patřilo ve fondech především Rusku a zlatu

03.11.2009 Měsíc září patří historicky mezi černé můry investorů, stačí vzpomenout jen na loňský rok.

Zamávejte Růstovému fondu, slučuje se s Obligačním

03.11.2009 Pioneer – růstový fond končí svou existenci ke dni 30.12.2009 sloučením s Pioneer – obligačním fondem.

Měnové kurzy

You need to upgrade your Flash Player